شکر قهوه ای
توضیحات محصول
مزیت شکر قهوهای در قنادی
جایگزین کردن مقداری از شکر موجود در دستور، با شکر قهوهای باعث ایجاد طعم کاراملی، افزایش نسبت پهنشدن شیرینی و قابلیت نگهداری طولانی آن میشود. محصولات قنادی تهیه شده با این شکر در مقایسه با شکر معمولی سریعتر طلایی میشود و انواع مختلفی دارد که از نظر مقدار ملاس و روش تهیه متفاوت هستند.
انواع شکر قهوهای
شکر خام
کریستالهای حاصل از تغلیظ عصاره چغندر یا نیشکر است که در بالا توضیح داده شد. مقدار ملاس و مواد معدنی این نوع شکر بیشتر است؛ ولی چون ملاس، داخل ذرات شکر و جزئی از آن است، کمرنگتر به نظر میرسد.
البته در سایر کشورها شکر خام در انواع و با نامهای مختلفی عرضه میشود. به عنوان مثال میتوان شکر «Turbinado» ،«muscovado» و «demerara» را نام برد که از نظر روش تولید متفاوت هستند. شکر خام معمولی را در ایران میتوان از عطاریها تهیه کرد. اخیراً انواع بستهبندیشده آن نیز موجود است. شکر خام به دلیل اندازه درشتدانههایش برای پاشیدن بر روی شیرینیها، تارتها و … بسیار مناسب است.
شکر قهوهای روشن
به آن شکر قهوهای طلایی (golden brown sugar) نیز گفته میشود و همان شکر تصفیه شده است که به آن ۳/۵% ملاس اضافه شده است. در اغلب موارد اگر در دستوری نوع شکر قهوهای ذکر نشود، این نوع شکر مد نظر است. شکر قهوهای تیره همان شکر تصفیهشده است که به آن ۶/۵% ملاس اضافه شده است و در اغلب موارد با افزودن ملاس نیشکر به شکر سفید تصفیهشده تهیه میشود.
بهبود گردش خون
دیده شده که مصرف شکر باعث بهتر شدن گردش خون و همچنین افزایش تولید سلولهای خونی و همینطور آسان کردن هضم و گوارش مواد غذایی شده است. مصرف شکر قهوهای به زنانی که تازه زایمان کردهاند نیروی دوباره میبخشد.
درمان سرماخوردگی
دهههاست که مصرف این شکر یک درمان خانگی برای سرماخوردگی محسوب میشود. آن را در آب در حال جوشیدن با زنجبیل اضافه میکنند و به همان شکل داغ مصرف میکنند. مصرف این جوشانده باعث درمان علائم سرماخوردگی میشود.
مراقبت و زیبایی پوست
همچنین اثرات مثبت این شکر برروی پوست غیر قابلانکار است، طوری که در برخی لوازم آرایشی معتبر از آن استفاده میکنند. شکرقهوهای باعث کاهش ورم پوست میشود، پوست را مرطوب میکند و همچنین از سلولهای پوست در برابر رادیکالهای آزاد دفاع میکند.
نگهداری شکر قهوهای
برای جلوگیری از سفت شدن این شکر که دارای حدود ۲% رطوبت است آن را در ظروف کاملاً بستهای که در آن هوا نفوذ نکند قرار دهید. بهتر است در یخچال نگهداری شود.