سرکه سیب 1.5 لیتری
توضیحات محصول
سرکه سیب چیست؟
سرکه سیب در یک فرآیند تخمیر دو مرحله ای تهیه می شود.
ابتدا سیب ها را خرد کرده و با مخمر ترکیب می کنند تا قند آن ها به الکل تبدیل شود. در مرحله ی بعد، باکتری ها برای تخمیر الکل به استیک اسید اضافه می شوند.
تولید سنتی سرکه سیب حدود یک ماه به طول می انجامد اگرچه برخی از تولیدکنندگان روند کار را بطور چشمگیری تسریع می کنند به طوری که فقط یک روز طول می کشد.
استیک اسید ماده اصلی فعال سرکه سیب است که با نام اتانوئیک اسید نیز شناخته می شود، این یک ترکیب آلی با طعم ترش و بوی قوی است. اصطلاح استیک از استوم، کلمه لاتین سرکه گرفته شده است.
حدود 5-6٪ سرکه سیب از استیک اسید تشکیل شده است. همچنین حاوی آب و مقدار کمی از اسیدهای دیگر، مانند مالیک اسید است.
یک قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) سرکه سیب حاوی حدود سه کالری است و تقریبا هیچ کربوهیدراتی ندارد.
1. استیک اسید سرکه سیب خواص زیادی برای از دست دادن چربی دارد
استیک اسید یک اسید چرب با زنجیره کوتاه است که به صورت استات و هیدروژن در بدن حل می شود.
برخی از مطالعات حیوانی نشان می دهد که استیک اسید موجود در سرکه سیب ممکن است به چندین روش باعث کاهش وزن شود :
سطح قند خون را کاهش می دهد : در یک مطالعه بر روی رت ها، استیک اسید توانایی کبد و عضلات در گرفتن قند از خون را بهبود بخشید.
سطح انسولین را کاهش می دهد : در همان مطالعه استیک اسید نسبت انسولین به گلوکاگون را کاهش داد که ممکن است باعث چربی سوزی شود.
سوخت و ساز بدن را بهبود می بخشد : مطالعه دیگر روی رت های در معرض استیک اسید افزایش آنزیم AMPK را نشان داد که باعث افزایش چربی سوزی و کاهش تولید چربی و قند در کبد می شود.
ذخیره چربی را کاهش می دهد : درمان موش های چاق دیابتی با استیک اسید یا استات، آن ها را از افزایش وزن بیشتر محافظت کرده و بیان ژن هایی را کاهش می دهد که ذخیره چربی شکم و چربی کبد را کاهش می دهند.
چربی ها را می سوزاند : یک مطالعه روی موش هایی که از رژیم غذایی پرچرب همراه با استیک اسید تغذیه کرده بودند، افزایش قابل توجهی در ژن های مسئول چربی سوزی را نشان داد که منجر به تجمع چربی در بدن می شود.
اشتها را سرکوب می کند : مطالعه دیگر نشان می دهد که استات ممکن است مراکزی را کنترل کند که اشتها را کنترل کرده و می تواند منجر به کاهش مصرف غذا شود.
اگرچه نتایج مطالعات بر روی حیوانات امیدوار کننده به نظر می رسد اما تحقیقات در مورد تایید این اثرات در انسان مورد نیاز است.
2. سرکه سیب سیری را افزایش و میزان مصرف کالری را کاهش می دهد
سرکه سیب ممکن است باعث سیر شدن شود که می تواند کالری دریافتی را کاهش دهد.
در یک مطالعه کوچک روی 11 نفر، کسانی که سرکه سیب را با یک وعده غذایی حاوی کربوهیدرات بالا مصرف کردند، 55 درصد قند خون پایین تری یک ساعت پس از غذا خوردن داشتند.
آن ها همچنین در پایان مصرف 200-275 کالری کمتر برای بقیه روز دریافت کردند.
علاوه بر اثرات سرکوب کننده اشتها، نشان داده شده است که سرکه سیب سرعت خروج غذا از معده شما را نیز کاهش می دهد.
در یک مطالعه کوچک دیگر، مصرف سرکه سیب به همراه یک وعده غذایی نشاسته ای باعث کاهش قابل توجه تخلیه معده شد. این منجر به افزایش احساس سیری و کاهش قند خون و سطح انسولین می شود.
با این حال برخی از افراد ممکن است بیماری داشته باشند که این اثر برای آن ها مضر باشد.
گاستروپارزی یا فلج معده یک عارضه شایع دیابت نوع 1 است. زمان آزاد شدن انسولین با مصرف غذا مشکل ساز می شود زیرا پیش بینی مدت زمان افزایش قند خون بعد از غذا دشوار است.
از آنجا که نشان داده شده است سرکه سیب مدت زمان ماندن غذا در معده شما را افزایش می دهد، مصرف آن همراه با وعده های غذایی می تواند باعث بدتر شدن گاستروپارزی شود.
3. ممکن است به شما در کاهش وزن و چربی بدن کمک کند
نتایج حاصل از یک مطالعه انسانی نشان می دهد که سرکه سیب تاثیرات چشمگیری بر وزن و چربی بدن دارد.
در این مطالعه 12 هفته ای، 144 بزرگسال چاق ژاپنی هر یک از مواد زیر را مصرف کردند هر روز 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) سرکه سیب، 2 قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر) سرکه سیب یا یک نوشیدنی دارونما.
به آن ها گفته شد که مصرف الکل خود را محدود کنند در غیر این صورت رژیم و فعالیت معمول خود را در طول مطالعه ادامه دهند.
کسانی که روزانه 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) سرکه مصرف می کردند – به طور متوسط - از مزایای زیر برخوردار بودند :
- کاهش وزن : 2.6 پوند (1.2 کیلوگرم)
- کاهش درصد چربی بدن : 0.7٪
- کاهش دور کمر : 0.5 اینچ (1.4 سانتی متر)
- کاهش تری گلیسیرید : 26٪
کسانی که روزانه 2 قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر) سرکه مصرف می کردند – به طور متوسط - از مزایای زیر برخوردار بودند :
- کاهش وزن : 3.7 پوند (1.7 کیلوگرم)
- کاهش درصد چربی بدن : 0.9٪
- کاهش دور کمر : 0.75 اینچ (1.9 سانتی متر)
- کاهش تری گلیسیرید : 26٪
گروه دارونما در واقع 0.9 پوند (0.4 کیلوگرم) به دست آوردند و دور کمر آن ها کمی افزایش یافت.
طبق این مطالعه، افزودن 1 یا 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب به رژیم غذایی می تواند به کاهش وزن کمک کند. همچنین می تواند درصد چربی بدن شما را کاهش دهد، باعث از بین رفتن چربی شکم و کاهش تری گلیسیرید خون شود.
این یکی از معدود مطالعات انسانی است که اثرات سرکه در کاهش وزن را بررسی کرده است. اگرچه این مطالعه نسبتا گسترده بود و نتایج دلگرم کننده است اما مطالعات بیشتری لازم است.
علاوه بر این یک مطالعه شش هفته ای در موش هایی که از رژیم غذایی پرچرب و پرکالری استفاده می کردند نشان داد که گروه سرکه با دوز بالا 10٪ چربی کمتری نسبت به گروه کنترل و 2٪ چربی کمتری نسبت به گروه سرکه با دوز کم دریافت می کند.
سایر فواید و مزایای سرکه سیب برای سلامتی بدن
سرکه سیب علاوه بر لاغری، کاهش وزن و کاهش چربی فواید دیگری نیز دارد :
قند خون و انسولین را کاهش می دهد : نشان داده شده است که سرکه سیب در هنگام مصرف با یک وعده غذایی حاوی کربوهیدرات بالا، میزان قند خون و انسولین را پس از خوردن به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد : یک مطالعه در افراد با مقاومت به انسولین یا دیابت نوع 2 نشان داد که افزودن سرکه سیب در یک وعده غذایی با کربوهیدرات بالا حساسیت انسولین را تا 34٪ بهبود می بخشد.
قند خون ناشتا را کاهش می دهد : در مطالعه ای بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2، کسانی که سرکه سیب را با یک میان وعده عصرانه دارای پروتئین بالا مصرف کردند، دو برابر قند خون ناشتا را نسبت به افرادی که سرکه سیب مصرف نکردند کاهش دادند.
علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک را بهبود می بخشد : در یک مطالعه کوچک بر روی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که به مدت 90-110 روز سرکه سیب مصرف کردند، مشخص شد که در آن ها 57٪ تخمک گذاری از سر گرفته شد، احتمالا به دلیل بهبود حساسیت به انسولین.
سطح کلسترول را کاهش می دهد : مطالعات انجام شده بر روی موش ها و رت های دیابتی و سالم نشان داد که سرکه سیب باعث افزایش کلسترول خوب یا HDL می شود. این ماده همچنین کلسترول بد خون یا LDL و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.
فشار خون را کاهش می دهد : مطالعات حیوانی نشان می دهد که سرکه ممکن است با مهار آنزیم مسئول انقباض رگ های خونی، فشار خون بالا را کاهش دهد.
باکتری ها و ویروس های مضر را از بین می برد : سرکه با باکتری هایی که می توانند مسمومیت غذایی ایجاد کنند از جمله E. coli مبارزه می کند. در یک مطالعه سرکه تعداد باکتری های خاص را 90٪ و برخی ویروس ها را 95٪ کاهش داد.